logo logo

وب سایت اطلاع رسانی عملکرد دولت دکتر پزشکیان

گروه خبری تکرار

پایگاه اطلاع رسانی مازنی خبر (مازنی نیوز)

mazanenews.ir

ایران، مازندران

قائمشهر ، میدان شهید قاسم سلیمانی، خیابان شهید بهشتی ، روبروی خیابان عدالت ۳۵

شماره تماس: ۴۲۲۶۲۴۱۴-۰۱۱

تلفن همراه جهت ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ: ۰۹۱۱۸۲۴۴۷۰۴

mazaninews@gmail.com

آتش زدن کاه و کلش پیگرد قانونی دارد

1404/04/30

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بابل با اشاره به اینکه آتش زدن کاه و کلش برنج اقدامی غیرقانونی بوده و با خاطیان برخورد قانونی می‌شود، گفت: آتش زدن کاه و کلش برنج تسریع در تخریب محیط زیست است.

ناصر کیایی  با اشاره به افزایش چالش محیط زیستی آتش زدن کاه و کلش در زمین‌ها کشاورزی را اقدامی در تسریع تخریب محیط زیست دانست و اظهار کرد: زمین به اندازه کافی بیمار است و کشاورزان با آتش زدن کاه وکلش پسماند کشاورزی، حاصلخیزی و رمق باقی مانده خاک را از بین می‌برند.

وی با اشاره به اینکه اداره حفاظت محیط زیست با همکاری جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در صورت مشاهده تخلف اعمال قانون می‌کند، تصریح کرد: از جمله مضرات آتش زدن پسماند کشاورزی آلودگی محیط زیست، افزایش تصادفات جاده‌ای ناشی از دود و کاهش دید رانندگان، اختلاط گازهای سمی و خطرناک در هوا و تشدید و بروز بیماری‌های تنفسی در اثر استنشاق توسط شهروندان و مسافران در حال گذر است.

کیایی، اختلال در چرخه زیستی را از دیگر مضرات آتش زدن کاه وکالش برشمرد و گفت: تغییرات منفی بر بقایای خاک زندگی موجودات زنده و مفید خاک مانند کرم‌های خاکی، میکروارگانیسم‌های مفید خاک و سایر مواد آلی را با خطر جدی مواجه می‌کند.

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست یادآور شد: از آنجا که آتش زدن کاه و کلش پیامدهای زیست‌محیطی و بهداشتی دارد، توصیه می‌شود کشاورزان از روش‌های جایگزین برای مدیریت پسماند برنج استفاده کنند.

آتش زدن کاه و کلش پیگرد قانونی دارد

سوزاندن کاه و کلش کیفیت خاک را از بین می‌برد

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بابل هم در خصوص اقدامات انجام شده در این خصوص به ایسنا گفت: در راستای حفاظت از محیط زیست، بهبود کیفیت خاک و کاهش مخاطرات بهداشتی و زیست‌ محیطی، برنامه‌های گسترده‌ای برای جلوگیری از آتش‌زدن کاه و کلش مزارع برنج در سطح شهرستان در حال اجراست.

 رحیم شهیدی پور با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: متأسفانه هر ساله پس از برداشت برنج، برخی از کشاورزان به‌دلیل نبود آگاهی کافی یا به‌منظور آماده‌سازی سریع زمین، اقدام به آتش زدن باقی‌مانده‌های گیاهی یا همان کاه و کلش می‌کنند که این کار، علاوه بر تخریب شدید مواد آلی خاک، موجب آلودگی هوا، بروز مشکلات تنفسی برای مردم و نابودی تنوع زیستی می‌شود.

 وی تصریح کرد: در همین راستا، جهاد کشاورزی شهرستان با همکاری مراکز جهاد کشاورزی در ۹ ناحیه‌ مختلف شهرستان، اقدام به برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای کشاورزان کرده است که این جلسات با هدف ارتقاء سطح آگاهی، آشنایی با روش‌های صحیح مدیریت بقایای گیاهی و معرفی راهکارهای جایگزین از جمله استفاده از دستگاه‌های کاه‌ خردکن و شخم‌زنی ترکیبی انجام می‌شود.

طرح برگرداندن کاه و کلش به خاک

مدیر جهاد کشاورزی بابل یادآور شد: در این کارگاه‌ها، ضمن معرفی مزایای استفاده از کمباین‌های مجهز به خردکن کاه، کشاورزان با روش‌هایی نظیر برگرداندن کاه و کلش به خاک به‌عنوان کود سبز، آشنا می‌شوند.

وی از واگذاری ماشین‌آلات و ارائه‌ تسهیلات در طرح‌های حمایتی از سوی جهاد کشاورزی خبر داد و خاطرنشان کرد: کشاورزان با پرهیز از آتش زدن بقایای گیاهی، در حفظ سلامت خاک، محیط زیست و سلامت جامعه سهیم باشند و از خدمات و آموزش‌های ارائه ‌شده توسط مراکز جهاد کشاورزی استفاده کنند.

 

ثبت دیدگاه

نام کاربری و موبایل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

16 to 19 از 5
5 to 8 از 20