واگذاری نگهداری از شهرکهای صنعتی به بخش خصوصی

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران ضمن تشکر از روزنامه ایران به عنوان رسانهای که عملکرد دولت را به مردم نشان میدهد ، شرکت شهرکهای صنعتی مازندران را زیرمجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در وزارت صمت معرفی کرد.
علیرضا یوسفنژاد تامین زیرساخت صنایع در بخشهای سختافزاری و نرمافزاری را از وظایف اصلی شرکت شهرکهای صنعتی استان توصیف نمود و افزود: در حال حاضر 40 شهرک صنعتی در مازندران وجود دارد که از این تعداد 38 شهرک صنعتی کاملا فعال هستند.
دو شهرک صنعتی نیز در حال تعلیق و تهیه مقدمات برای استقرار بنگاههای اقتصادی هستند. وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی شهید سلیمانی بهشهر ، بزرگترین شهرک صنعتی استان است ، اظهار داشت:
مابقی شهرکهای صنعتی مازندران ، مساحتی بالغ بر 1900 هکتار عرصه صنعتی دارند که بیش از 2900 قرارداد نیز در بنگاههای مستقر در این شهرکها به ثبت رسیده است. 1921 واحد صنعتی که با ما قرارداد دارند از سازمان صمت ، پروانه فعالیت کسب کردهاند و 1039 بنگاه نیز دارای طرح و دفترچه قرارداد هستند. از 2921 پروانه صادر شده 1710 قرارداد به صورت فعال و نیمه فعال هستند و 211 قرارداد نیز به دلایل مختلف غیرفعال به شمار میروند.
بررسی واحدهای صنعتی نیمه فعال در کمیته پایش
یوسفنژاد ادامه داد: از 1039 بنگاهی که طرح و دفترچه قرارداد دارند ، 50 درصد در حال فعالیت و 50 درصد دیگر غیر فعال هستند. این بنگاهها در ساختار کمیته پایش و ماده 48 قانون اساسی که در حوزه خلع ید وضع شده است ، مورد بررسی قرار گرفته و در اختیار سرمایهگذارانی که تمایل به سرمایهگذاری دارند گذاشته میشود تا به رشد اقتصادی و تولید ثروت منطقه کمک کند.
تامین زمین ، مهمترین دغدغه سرمایهگذاران
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران در خصوص شعار سال و سرمایهگذاری برای تولید گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید و سرمایهگذاری و مشارکت مردم و بخش خصوصی در این حوزه ، تامین زمین و عرصه به عنوان مهمترین دغدغه سرمایهگذاران برای حضور و سرمایهگذاری در مازندران باید جدیتر گرفته شود که خوشبختانه با پیگیریهای استاندار در این زمینه اتفاقات بسیار خوبی افتاده است. از جمله ایجاد شهرک صنعتی رستم کلا در بهشهر که مصوبه هیئت مدیره است و برخی مجوزات لازم نیز اخذ شده است. این پرونده در اولین شورای برنامهریزی استان حتما مطرح خواهد شد تا بتوانیم تملک زمین و واگذاری آن به سرمایهگذاران را آغاز نماییم.
توسعه شهرکهای صنعتی
علیرضا یوسفنژاد توسعه شهرکهای صنعتی موجود را از دیگر برنامههای دولت نام برد و افزود: به دلیل کمبود زمین وسعت شهرکهای صنعتی در مازندران کوچک است. بیش از 2900 بنگاه اقتصادی در 1900 هکتار اراضی مستقر شدهاند که مساحت کوچکی را در بر میگیرد. متاسفانه عرصه صنعتی استان ، نصف استانداردهای کشوری است و این چالش بزرگی برای سرمایهگذاری در مازندران محسوب میشود.
برای رفع مشکل کمبود زمین ، ما سیاست توسعه شهرکهای صنعتی را در پیش گرفتهایم تا بتوانیم از زیرساختهای موجود حداکثر بهره را ببریم. اینکار علاوه بر ایجاد شهرکهای صنعتی اقتصادی ، از تکرار اقداماتی مثل پست برق ، تسویهخانه ، جاده و ... جلوگیری میکند و هزینه سرمایهگذاری را کاهش میدهد.
واگذاری نگهداری از شهرکهای صنعتی به بخش خصوصی
وی نحوه مالکیت و نگهداری از شهرکهای صنعتی را از دیگر دغدغههای دولت توصیف نمود و اظهار داشت: ما به دنیال این هستیم که در همه شهرکهای صنعتی ، شرکتهای خدماتی تاسیس کنیم تا نگهداری از شهرکهای صنعتی به بخش خصوصی واگذار شود. ما هرساله و در همین راستا دو مجمع در 40 شهرک صنعتی مازندران برگزار میکنیم تا شعار مشارکت مردم در سرمایهگذاری محقق گردد.
یوسفنژاد ضمن تشکر از استاندار مازندران برای پیگیری موضوعات مرتبط با حوزه صنعت و شهرکهای صنعتی استان از اجرای اقدامات زیرساختی در دولت چهاردهم خبر داد و تصریح کرد: در ماه آینده تملک زمین شهرک صنعتی رستمکلا در شهرستان بهشهر انجام خواهد شد.
رفع مشکل برخی از شهرکهای صنعتی برای نصب دکل مخابراتی نیز در دستور کار است تا انتقال دیتا و دسترسی به دادهها در این شهرکها به راحتی انجام شود. خوشبختانه با همکاری وزارت ارتباطات این چالش شهرکهای صنعتی نیز رفع گردید. مصوبات آن گرفته شد و مکان نصب دکلها هم تعیین گردید. طبق تفاهمنامهای که با شرکت مخابرات مازندران بسته شد ، مقرر گردید ، 25 کیلومتر فیبر نوری در شهرکهای صنعتی استان نصب و راهاندازی شود. ما امیدواریم قبل از شهریور ماه سال جاری این کار به اتمام برسد.
او در ادامه یادآور شد: طی بازدیدهایی که استاندار مازندران از شهرکهای صنعتی نکا و تشبندان داشتند ، احداث پست برق با همکاری برق منطقهای استان در دستور کار قرار گرفت. این دو طرح از مصوبات دولت هستند که با تاکید برق منطقهای مازندران ، پست برق تشبندان تا پایان مرداد ماه امسال به بهرهبرداری میرسد. امیدواریم تا پایان سال هم پست برق شهرک صنعتی نکا نصب و راهاندازی گردد.
همچنین مشکل تردد راه ورودی برخی از شهرکهای صنعتی از جمله شهرک صنعتی بشل و سنگتاب با جلسات متعددی که در استانداری مازندران برگزار شد مرتفع گردید.
از همه واحدهای صنعتی در جنگ دوازده روزه متشکریم
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران با تقدیر و تشکر از همه واحدهای صنعتی استان که در شرایط سخت اقتصادی و معضل ناترازی انرژی همچنان در عرصه ماندند و به فعالیت خود ادامه دادند ، اظهار داشت: ما به عنوان متولی زیرساخت شهرکهای صنعتی و سازمان صمت به عنوان متولی صنعت از تمام دستگاههای خدماترسان مثل شرکت توزیع سوخت و فرآوردههای نفتی درخواست همکاری کردیم تا چالش ناترازی انرژی کمتر شود. در سال گذشته بیش از 350 دستگاه دیزل ژنراتور در شهرکهای صنعتی فراهم شد که نیاز به سوخت داشتند. استفاده از این دیزل ژنراتورها در زمان قطع برق و برای اینکه چرخه حرکت واحدهای صنعتی و اشتغال نیروی کار متوقف نشود ، الزامی است. علیرضا یوسفنژاد از بنگاههای اقتصادی مستقر در شهرکهای صنعتی و همه دستگاههایی که در جنگ تحمیلی 12 روزه نهایت همکاری را داشتند ، تقدیر و تشکر ویژه کرد و گفت: در این 12 روز در 25 شهرک صنعتی حضور پیدا کردیم و از واحدهای صنعتی خواستیم که مدیریت لازم را داشته باشند. مدیران واحدهای صنعتی به ما میگفتند: "ما تا چالش جدی را به چشم خود نبینیم به فعالیت خود ادامه میدهیم"
این موضوع انگیزه ما را صدچندان کرد تا حضور بیشتری داشته باشیم. در آن روزها از شرکت توزیع برق منطقهای خواستیم تا برق واحدهای صنعتی که کالاهای اساسی تولید میکنند را قطع نکند تا زنجیره تامین این کالاها در استان و کشور قطع نگردد.
استقلال مالی شهرکهای صنعتی
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم شهرکهای صنعتی منفعل نداشته باشیم و همه واحدهای صنعتی استان پویا و به روز باشند و از استقلال مالی برخوردار باشند ، ایجاد 16 فضاهای کارگاهی در دستور کار قرار گرفت که در ماههای آتی در یک چارچوب مشخص واگذار خواهد شد. در نظر داریم در سال جاری این تعداد را به 79 فضای کارگاهی برسانیم و 142 کارگاه نیز در سال آینده راهاندازی میشود تا بنگاههای اقتصادی کوچک بتوانند در این فضاهای کارگاهی مستقر گردند. این کارگاهها سکوی پرتاب بنگاههای کوچک خواهند بود تا بتوانند در فضاهای بزرگتری به فعالیت خود ادامه دهند. هدف اصلی ما از راهاندازی این کارگاهها اینست که آنها را اجاره بدهیم تا با منابع جذب شده ، علاوه بر تامین بودجه جاری شهرکهای صنعتی آنها را به استقلال مالی لازم برسانیم و مباحث زیرساختی بنگاههای اقتصادی را تامین نماییم.
فرسودگی شهرکهای صنعتی مازندران
او ادامه داد: شهرکهای صنعتی مازندران به سنوات رسیدهاند و زیرساختهای آنها فرسوده شده است که ترمیم آنها نیاز به منابع بودجهای دارد. ما هرچقدر منابع مالی خود را بیشتر کنیم ، حوزه عمرانی شهرکها تقویت میشود و تنها از این مسیر است که میتوان به بنگاههای اقتصادی خدمات درست ارائه داد و رضایتمندی حوزه صنعت و تولید را بالا برد.
همه واحدهای صنعتی باید خود را متولی صنعت استان بدانند تا به کمک هم بتوانیم در دوره پساجنگ کمترین مشکل را داشته باشیم و در تامین منابع ، نیروی انسانی و همچنین تامین سوخت و انرژی مشکلات کمتری داشته باشیم.