logo logo

وب سایت اطلاع رسانی عملکرد دولت دکتر پزشکیان

گروه خبری تکرار

پایگاه اطلاع رسانی مازنی خبر (مازنی نیوز)

mazanenews.ir

ایران، مازندران

قائمشهر ، میدان شهید قاسم سلیمانی، خیابان شهید بهشتی ، روبروی خیابان عدالت ۳۵

شماره تماس: ۴۲۲۶۲۴۱۴-۰۱۱

تلفن همراه جهت ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ: ۰۹۱۱۸۲۴۴۷۰۴

mazaninews@gmail.com

اداره کل شیلات ، وکیل مدافع آبزی‌پروران

1404/08/19

مدیر کل شیلات مازندران از بازدیدهای مکرر این اداره کل از مراکز تولیدی و بررسی مشکلات تولیدکنندگان خبر داد. 
نیما حسین‌زاده در گفتگو با روزنامه ایران ، اداره کل شیلات را وکیل مدافع آبزی‌پروران و صنایع پسین و پیشین آن معرفی کرد و افزود: 
بازدید از صنایع تبدیلی و صنایع پیشین آبزی‌پروری مثل کارخانه‌های تولید خوراک آبزیان و صنایع پسین آن مثل کارخانه‌های فرآوری و کنسروسازی و بررسی مشکلات آبزی‌پروران به صورت مستمر و دوره‌ای انجام می‌گیرد. او در ادامه تاکید کرد: اگر این بازدیدهای میدانی نباشد ، مشکلات آبزی‌پروران و تولیدکنندگان دیده نمی‌شود و راه حلی هم برای آنها پیدا نمی‌شود.  

ترویج آبزی‌مصرفی
حسین‌زاده ترویج آبزی‌مصرفی را از دیگر وظایف اداره کل شیلات دانست و تاکید کرد: با رواج زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی ، همه ما باید به سمت صنایع پسین و صنایع تبدیلی حرکت کنیم. بعد از بازدیدهای به عمل آمده مشخص شد که صنایع تبدیلی آبزیان در مازندران مشکلات چندانی ندارند و اداره کل شیلات با بازدیدهای مکرر خود از مزارع پرورش ماهی ، مطالبات تولیدکنندگان را تا حصول نتیجه پیگیری می‌کند. 
او یادآور شد: ما فقط به نامه‌نگاری اکتفا نمی‌کنیم. پیرو این نامه‌ها ، پیگیری همکاران ما در اداره کل شیلات است تا نتیجه لازم حاصل شود. 
خوشبختانه ما تعاملات خوبی با شرکت آب منطقه‌ای مازندران ، اداره کل حفاظت از محیط زیست استان و دامپزشکی داشتیم و موفق شدیم مشکلات پرورش دهندگان را مثل مشکل سوخت و تهیه کود شمیایی مرتفع نماییم. 

بازسازی ذخایر دریای خزر
این مدیر شیلاتی اظهار کرد: از اوایل مهر ماه هر سال فصل صید آغاز می‌گردد. در سال‌های گذشته ، ذخایر دریای خزر به دو روش نیمه‌مصنوعی در دو مرکز پرورش ماهی شهید رجایی و شهید باهنر کلاردشت و روش تکثیر طبیعی با مشارکت ویژه جامعه صیادی در جایگاه‌های پره و از طریق ایجاد استخر پرورش بچه‌ماهی ، بازسازی شد. 
امسال نیز بودجه خوبی در سطح ملی گرفتیم تا دو مرکز آبزی‌پروری کلاردشت را مجهز به آخرین تکنولوژی روز آبزی‌پروری نماییم. 
با اینکارمیزان تکثیر بچه‌ماهی‌ها به چند ده برابر می‌رسد و به همان نسبت تعداد بچه‌ماهی‌هایی که در دریا رهاسازی می‌شوند ، افزیش چشمگیری می‌یابد. 
مدیر کل شیلات مازندران ، از بهبود وضعیت صید در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه تکثیر ماهی‌ها به دو روش مصنوعی و طبیعی جواب داده و ما امسال شاهد وضعیت خوب صید از شروع مهرماه هستیم. 
سال گذشته و در شروع فصل صید ماهی‌های استخوانی ، تعداد ماهی سفید در دریا بسیار کم بود اما امسال حدود 20 درصد از ماهی‌های صید شده ماهی سفید هستند که نشان می‌دهد ذخایر این گونه در سواحل مازندران بازسازی شده است. جا دارد از همینجا از جامعه صیادان که برادرگونه در کنار اداره کل شیلات ایستادند و به ما در بازسازی ذخایر دریای خزر کمک کردند ، تقدیر و تشکر ویژه داشته باشم. 

پرورش ماهیان خاویاری ، اقتصاد دریامحور
نیما حسین‌زاده ، پرورش ماهیان خاویاری را یکی از مهمترین فعالیت‌های اقتصاد دریامحور توصیف کرد و افزود: متاسفانه نسل ماهیان خاویاری در دریای خزر رو به انقراض است. اداره کل شیلات مازندران تلاش می‌کند با بازسازی ذخایر دریایی هر 5 گونه باارزش ماهیان خاویاری را در این دریا حفظ نماید. 
او در ادامه یادآور شد: پرورش ماهیان خاویاری در مزارع علاوه بر حفظ و ذخیره ژنتیکی این‌گونه ، میزان تولید و ارزش افزوده ناشی از آن را در استان بالا می‌برد. بیشتر از 90 درصد از ماهیان خاویاری قابلیت صادرات دارند و در ارزآوری کشور بسیار موثر هستند. 
حسین‌زاده دریای مازندران را خاستگاه ماهیان خاویاری عنوان کرد و افزود: ما می‌توانیم با ایجاد مراکز پرورش ماهی بزرگ‌مقیاس با استفاده از آب دریا و با همکاری بخش خصوصی ، سهم عمده‌ای در توسعه پرورش ماهیان خاویاری داشته باشیم. در همین راستا از همه سرمایه‌گذاران دعوت می‌کنیم در اراضی کم‌بازده کنار دریا اقدام به پرورش ماهیان خاویاری نمایند. در حال حاضر 5 تا 6 مگاپروژه در کنار دریا در حال احداث هستند که بیشتر از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند. او در ادامه تاکید کرد: بیش از 90 درصد ماهیان تولیدی به کشورهای همسایه صادر می‌گردد. یک کانتینر ماهی بیشتر از 10 کانتینر سایر محصولات کشاورزی ارزش اقتصادی دارد و در حال حاضر روزانه بیشتر از 18 دلار ماهی خاویاری به کشورهایی مثل ترکمنستان ، قزاقستان ، روسیه و آذربایجان صادر می‌شود که علاوه بر ارزآوری نقش مهمی در تولید و ایجاد اشتغال ایفا می‌نماید.  

جذب سرمایه‌گذار در حوزه شیلات
مدیر کل شیلات مازندران با اشاره به تاکید استاندار نسبت به جذب سرمایه‌گذار در حوزه شیلات ، اظهار داشت: از تلاش‌ها و حمایت‌های همه‌جانبه‌ استاندار مازندران در جهت رفع موانع و مشکلات پیش روی پرورش‌دهندگان و صیادان تقدیر و تشکر می‌کنیم. دکتر یونسی کمک کرد تا تسهیلات بانکی خوبی به شیلات تزریق بشود. ایشان همواره نسبت به توسعه پرورش ماهیان خاویاری در قفس‌های دریایی در راستای اقتصاد دریا محورتوجه ویژه دارد. همینطور نوسازی و تجهیز دو مرکز بازسازی ذخایر دریای خزر در مازندران که به طور کامل انجام شد و ما بعد از 20 سال موفق شدیم این دو مرکز را تجهیز نماییم. 
نیما حسین‌زاده از جذب سرمایه‌گذار برای پرورش ماهیان خاویاری در کنار ساحل مازندران خبر داد و تصریح کرد: سرمایه‌گذاری با میزان سرمایه بیش از 9 همت در حال اجرای یک پروژه بزرگ در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است و ما امیدواریم با ترویج این حرفه ، اقتصاد دریامحور در مازندران رونق بیشتری پیدا کند. 
مدیر کل شیلات مازندران در ادامه ، بازدیدی از یک واحد فرآوری ماهیان خاویاری داشت که ضمن گردش در بخش‌های مختلف این کارخانه با مدیرعامل این واحد تولیدی نیز گفتگو کرد. 

سرمایه گذاران حوزه شیلات از موانع تولید سخن گفتند...

مدیرعامل شرکت فرآوری دریایی تلاجی:
از هیچ ماده افزودنی استفاده نمی‌کنیم!

مدیرعامل شرکت فرآوری دریایی تلاجی ضمن معرفی فعالیت بخش‌های مختلف فرآوری و بسته‌بندی ماهیان کنسروی از جداسازی قسمت‌های مرغوب و قابل مصرف ماهی و همچنین بسته‌بندی اتوماتیک در اوزان تعیین شده خبر داد. 
عبدالحمید فولادی بر کنترل دقیق کمی و کیفی بسته‌های کنسروشده ماهی تاکید کرد و گفت: قوطی‌های آماده بعد از شستشوی نهایی وارد مرحله اتوکلاو شده و طی پخت اولیه با دمای 100 درجه با 60 دقیقه زمان و بعد وارد مرجله پخت ثانویه با درجه حرارت 121 درجه و به مدت 75 دقیقه می‌شود. سپس ظرف مدت 5 دقیقه و با استفاده از آب سرد و هوای فشرده ، درجه حرارت قوطی‌ها به 35 درجه می‌رسد که قابلیت ماندگاری در شرایط انباری به مدت دو سال را خواهد داشت. 
در تمام این مراحل فقط نمک و ادویه به گوشت ماهی اضافه می‌شود و بر خلاف شایعات موجود ، هیچ‌گونه ماده افزودنی شیمیایی به آن اضافه نمی‌گردد. 
فولادی ادامه داد: ما در این کارخانه از ماهی تن و ماهیان جنوب کشور استفاده می‌کنیم. کارخانه ما 14 پروانه بهره‌برداری دارد که کیلکای شمال ، قزل‌آلای پرورشی ، اوزون برون و فیتو‌فاک از آن جمله است. 
لازم به ذکر است که ماهیان تجاری قابلیت کنسرو شدن ندارند و ما فقط از ماهی‌های پرورشی استفاده می‌کنیم. ماهی‌های دیگری مثل ماهی سفید ، کفال و کپور بیشتر به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شوند و کنسرو آنها متقاضیان زیادی ندارد. 

https://s6.uupload.ir/files/%D8%B4%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA_5_77ly.jpg

مدیر شرکت محراب تجارت نوین آسیا:
محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر می کنیم


نظر به اهمیت موضوع امنیت غذایی و تولید غذای پایدار، مبتنی بر حفظ محیط ‌زیست و توسعه صادرات در راستای سیاست‌های کلان کشور، مجموعه عمل‌آوری، انجماد و بسته‌بندی «محراب تجارت نوین آسیا» با برند JK فعالیت خود را از سال ١٣٩٨ آغاز نمود. 
لطفی نژاد مدیر کارخانه بسته بندی ماهیان خاویاری شرکت محراب تجارت نوین آسیا از صادرات محصولات خود به کشورهای مختلف از جمله قطر خبر داد و گفت: کشور روسیه ماهی مازندران را به صورت کامل خریداری می‌کند اما کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس ، بیشتر علاقه‌مند به خرید فیله ماهی هستند. این خرید شامل انواع ماهیان خاویاری دریای مازندران می‌شود. وی با بیان اینکه کلیه صادرات این کارخانه از طرق فرودگاه امام خمینی (ره) و از طریق هوایی صورت می‌گیرد ، اظهار داشت: 
صادرات ما به میزان درخواست بازار بستگی دارد و از یک تن تا 5 تن در سال متغیر است. او با اشاره به صادرات ماهی کیلکا به کشورهای آذربایجان و ترکمنستان ، از گسترش مصرف کیلکا در بازارها داخلی و خارجی خبر داد و افزود: از آنجا که کیلکای خزر از خواص غذایی زیادی برخوردار است و در میان کشورهای همسایه طرفداران زیادی دارد ، مصرف این ماهی باید در سفره‌های مردم نهادینه شود. 
متاسفانه زمان صید ماهی کیلکا در سال فقط 100 روز است و این موضوع محدودیت‌هایی در تامین مصرف داخلی ایجاد می‌کند. 
مدیرعامل این واحد بسته‌بندی ، پرورش ماهیان خاویاری را وابسته به میزان فروش و صادرات آن دانست و تصریح کرد: متاسفانه قیمت تمام شده ماهیان خاویاری در داخل کشور بالاست و با شرایط اقتصادی مردم همخوانی ندارد. به همین دلیل مردم قدرت خرید ندارند و این ماهی علی‌رغم در دسترس بودن و مطابقت با طبع مردم با کاهش سرانه مصرف روبروست. در عوض تقاضا برای ماهی کیلکا به دلیل مناسب بودن قیمت ، لذیذ بودن و ارزش غذایی بالا ، بسیار زیاد است. 
در این راستا لازم است که دولت تدابیری را جهت افزایش تولید کیلکا در دریای مازندران و تعدیل قیمت ماهیان استخوانی و خاویاری بیاندیشد. 

 

https://s6.uupload.ir/files/%D8%B4%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA_4_71qw.jpg

https://s6.uupload.ir/files/%D8%B4%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA2_4nct.jpg

ثبت دیدگاه

نام کاربری و موبایل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

16 to 19 از 5