logo logo

وب سایت اطلاع رسانی عملکرد دولت دکتر پزشکیان

گروه خبری تکرار

پایگاه اطلاع رسانی مازنی خبر (مازنی نیوز)

mazanenews.ir

ایران، مازندران

قائمشهر ، میدان شهید قاسم سلیمانی، خیابان شهید بهشتی ، روبروی خیابان عدالت ۳۵

شماره تماس: ۴۲۲۶۲۴۱۴-۰۱۱

تلفن همراه جهت ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ: ۰۹۱۱۸۲۴۴۷۰۴

mazaninews@gmail.com

رهایی ۴۲۲ نفر از مرگ حتمی در دریای خزر

1404/05/26

سواحل و دریای خزر در مجاورت مازندران همواره یکی از حادثه خیزترین آب‌های کشور محسوب می‌شود که هر ساله صدها مسافر و بومی را به کام مرگ می‌کشاند. عمق متغیر، وجود گرداب‌های زیرسطحی، ساخت و سازهای چندین دهه پیش در زمان پسروی دریا، ورود رودخانه‌ها و ایجاد جریانات کششی هرکدام باعث شده تا سواحل مازندران میزبان غرقی های بیشماری باشد که اغلب بی توجه به هشدارها هستند.

مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان شهرستان‌های محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا، از شاخص‌ترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می شوند.

طبق آمار رسمی پزشکی قانونی استان در خرداد ماه سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ غرق شدگی را شاهد بودیم به طوری که در سال ۱۳۹۸، ۱۲ نفر، سال ۱۳۹۹، ۲۴ نفر، سال ۱۴۰۰، ۲۷ نفر و در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۸ نفر از هموطنان جانشان را در دریا از دست دادند.

بر اساس آمار اداره کل پزشکی قانونی مازندران از سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۰۹، ۹۹، ۱۴۷، و سال ۱۴۰۱ به ۱۶۱ نفر در دریای خزر غرق شدند.

رهایی ۴۲۲ نفر از مرگ حتمی در دریای خزر

طرح سالمسازی به منظور جلوگیری از مرگ افراد به واسطه غرق شدن در دریا اجرا می شود و در آن ناجیان غریق در مناطقی که افراد بیشتری به آب می زنند مستقر می شوند تا در صورت بروز هر گونه حادثه افراد را نجات دهند.

طرح ساماندهی دریای خزر به دنبال افزایش آمار مرگ ناشی از غرق شدن در آب های ساحلی دریا در حوزه استحفاظی مازندران از سال ۱۳۹۱ به صورت آزمایشی شروع شد و یکسال پس از آن با حضور ناجیان غریق و مدیریت جمعیت هلال احمر استان و نظارت استانداری و دستگاه هایی چون نیروی انتظامی، تربیت بدنی و اورژانس ۱۱۵ وضعیت رسمی به خود گرفت.

رییس هیات نجات غریق و غواصی مازندران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: طرح سالمسازی دریا امسال از اول خرداد ماه آغاز شد و قرار است تا پایان شهریور ماه ادامه یابد.

نقی کریمیان افزود: در مدت اجرای طرح تاکنون با حضور ناجیان غریق در نقاط حادثه خیز ۴۲۲ نفر از غرق شدن در دریا نجات یافتند.

وی ادامه داد : از این تعداد ۳۴۰ نفر مرد و ۸۱ نفر زن بودند که خوشبختانه با اقدامات به موقع ناجیان غریق این افراد از مرگ حتمی نجات یافتند.

رییس هیات نجات غریق و غواصی مازندران تعداد افرادی که براثر غرق شدن در دریای جان خود را از دست دادند ۲۲ نفر اعلام کرد.

رهایی ۴۲۲ نفر از مرگ حتمی در دریای خزر

وی عنوان کرد :‌ تمام افرادی که از غرق شدن نجات یافتند خارج از طرح سالمسازی دریا و مناطق حادثه خیز اقدام به شنا کردند که منجر به بروز این حوادث برای آنها شد.

به گفته کریمیان عمده ترین چالش در سواحل دریای خزر در حوزه مازندران عملکرد نه چندان مناسب سازمان ها، نهادها و پلاژ ها در استقرار نیروهای ناجی غریق است.

وی همچنین دیگر چالش را شنا در شب افراد عنوان و خاطرنشان کرد:‌ از زمان آغاز طرح سالمسازی دریا تاکنون ۱۱ نفر بدلیل شنا در شب دچار حادثه شدند و غرق شدند که بخشی از این افراد در مناطق دنج و سنگچین ها اقدام به شنا کردند.

کریمیان ادامه داد:‌ این درحالی است تعداد کشته شدگان در مناطق حادثه خیز سه الی چهار نفر بود.

وی گفت:‌ هر چند طرح سالمسازی دریا و خروج ناجیان غریق از سواحل پایان شهریوماه است اما سابقه سالهای قبل نشان می دهد که مهر ماه نیز روزهای شلوغ و حضور مسافران زیادی را در سواحل دریا داریم.

به گفته رییس هیات نجات غریق مازندران پارسال از نهم خرداد ماه همزمان با اجرای طرح سالمسازی دریا تا آخر شهریور ماه ۳۱ نفر براثر غرق شدن در دریا جان خود را از دست دادند این درحالی است که تعداد کشته شدگان از اول تا ۲۵ مهر ماه که زمان اجرای طرح نبود ۲۵ نفر در دریا غرق شدند.

ثبت دیدگاه

نام کاربری و موبایل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

16 to 19 از 5